Има замърсяване на въздуха Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив

...
Има замърсяване на въздуха Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив
Коментари Харесай

Димът от горящото сметище край Цалапица достигна Пловдив и околните населени места

Има замърсяване на въздуха
Димът от горящото бунище край Цалапица достигна Пловдив и близките обитаеми места.

Беше предстоящо сутринта рано димът да се стели по коритото на река Марица и да доближи града, разяснява началникът на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (РДПБЗН)-Пловдив основен контрольор Димитър Бришимов.

Има завишаване на нездравословните излъчвания във въздуха, обявиха от пожарната пред БТВ. Експертите поучават да се азтворят прозорците и в мощно задимените региони хората да излизат с покрити уста и нос.

Пожарът е локализиран още нощес и не се разраства.

Три екипа на пожарната цяла нощ останаха да дежурят на сметището в село Цалапица. Около 22:00 часа нощес периметърът на огъня бе стеснен благодарение на булдозери.

" Работата на огнеборците и през днешния ден стартира рано сутринта. Горещият пласт ще бъде затрупан с пръст. На места огънят тлее в локализираните граници, само че посипе ли се пръст, те ще бъдат изгасени ", сподели още Бришимов.

По думите му при горенето на такива боклуци постоянно има мощно димоотделяне. Снощи бе обявено, че има леко завишение на индикаторите за чистотата на въздуха в Стамболийски вследствие на горящото бунище край Цалапица, само че те не надвишават нормата.

Очаква се от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) да дадат повече информация от двете мобилни станции за премерване на чистотата на въздуха, позиционирани в Стамболийски и село Радиново.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР